Stadig flere har fått øynene opp for mulighetene en bobil eller campingvogn gir. Planlegger du Norgesferie i år med nyinnkjøpt bobil eller campingvogn? Da er det lurt å starte planleggingen allerede nå.

Det er høy etterspørsel etter både bobiler og campingvogner i Europa, noe som igjen gir leveringsproblemer i Norge på nye bobiler. Hos Bobilsenteret Namsos sine avdelinger i både Namsos og Bodø, merker de den økte interessen for ferie langs veien.

– Vi ser at det er en stor pågang både på brukte og nye bobiler og campingvogner. Folk begynner nå å planlegge sommerens ferie her i Norge. Har du planer om å gå til anskaffelse av enten bobil eller campingvogn, anbefaler vi at du starter planleggingen allerede nå, sier Jan Frode Kveli, daglig leder hos Bobilsenteret Namsos.

Med bobilen kan du ta små pauser for å oppleve naturen rundt deg.

Stor etterspørsel
På grunn av den store etterspørselen etter nye bobiler, tror Kveli at det er sannsynlig at utvalget av bobiler vil bli lavere i år enn tidligere.

– Det er mange kanselleringer av nye bobiler som skulle vært levert, og det gjør at det blir større pågang på brukte bobiler. Vi ser klart at folk begynne å få øynene opp for den friheten en bobil eller en campingvogn gir, og vi selger flere bobiler til folk som ikke har hatt det før. Det synes vi er veldig positivt, sier Kveli.

Gjør unna service
En annen ting som det er lurt å være tidlig ute med, er service på bobilen. Legg verkstedbesøket så tidlig som mulig, slik at både du og bobilen er ferieklar når tiden er inne.

Enn å legge seg til en slik utsikt.

Norge er et perfekt land å feriere i. Her har vi alt fra nydelige fjorder, fjell, fossefall og breer – og du trenger ikke å reise langt for å finne ditt eget lille ferieparadis.

Med bobilen kommer du enda nærmere den komplette ferien. Her er et knippe forslag til turmål for Norgesferien:

På Kjerringøy har du en flott utsikt over solnedgangen

Kjerringøy: Her får du et unikt møte med den nordnorske kystkulturen, både fra et historisk ståsted og slik vi kjenner den i dag. I tillegg har du flotte solnedganger og hvite sandstrender. Når ferga legger til kai på Kjerringøy like utenfor Bodø, blir du umiddelbart slått av det bildeskjønne landskapet.

Namdalen: Namdalen er en stor region, med noe for alle og enhver. Helt øverst i Trøndelag har du alt fra fjord til fjell. Her kan du dra på grottevandring, fuglesafari eller nyte utallige merkede turstier.

Lofoten: Vakre Lofoten må oppleves i midnattsol. Her er det kritthvite sandstrender, unike fiskevær og nydelig natur. Kjør nasjonal turistveg – det finnes en rekke campingplasser langs strekningen.

Landegode i Bodø sett fra Keiservarden.

Jotunheimen: Mektige Jotunheimen byr på en helt unik naturopplevelse, og bobilen kan du parkere på fantastiske utsiktspunkter – det er litt av en utsikt å våkne til.

Helgelandskysten: Ta Kystriksveien langs vakre Helgelandskysten, og da bør ikke fokuset være på å komme frem. Her er det mange idyllisk steder og et helt magisk øyrike i skjærgården. Liker du å padle, bør definitivt kanoen eller kajakken bli med hit.

Atlanterhavsveien: Legg bobilturen til en av verdens vakreste veistrekninger. Langs strekningen ute i havgapet mellom Molde og Kristiansund er det en rekke stopp som hver byr på sine unike opplevelser. Ta for eksempel et stopp i Askevågen, der du kan nyte en 360 graders panoramautsikt fra utkikkspunktet ytterst på moloen.

Kystriksveien stopper i Bodø, men før du kommer dit kan du stoppe på det som ble kåret til verdens fineste offentlige do av storavisen The Telegraph

Ikke vent med planleggingen av årets Norgesferie. Ta kontakt, så hjelper vi deg med å få i stand det du trenger til årets ferie.